Begin maart 2020 ben ik begonnen aan het Digital Marketing Talentship bij Beeckestijn Business School en Achmea. Nadat ik vorig jaar mijn HBO-studie Management Toerisme heb afgerond, heb ik eerst een tijdje gewerkt op de commerciële afdeling bij een middelgroot bedrijf. Al snel kwam ik erachter dat mijn passie bij marketing ligt. Ik wist het zeker: hier wil ik mijzelf verder in ontwikkelen. Aan de ene kant wilde ik een nieuwe studie gaan volgen maar aan de andere kant ook aan mijn carrière beginnen en geld gaan verdienen. Het Digital Marketing Talentship sluit hier perfect op aan! Het is een goede combinatie van werken en leren tegelijkertijd.

Momenteel doe ik een opdracht voor het conversational AI team van Interpolis. Samen met een enthousiast team zijn we een chatbot aan het bouwen voor op de website. Onze virtuele assistent moet de klant zo ver mogelijk op weg kunnen helpen en daarmee het callcenter ontlasten. De verzekeringswereld is heel complex en dat maakt deze opdracht juist zo uitdagend! Daarnaast volg ik om de week op vrijdag de lessen bij Beeckestijn Business School. Hier worden we getraind tot professionele marketeers.

De grootste misvatting over het talentship is naar mijn mening dat je van te voren al veel marketing kennis nodig hebt. Dat is echt niet zo. Ik vind dat motivatie veel belangrijker is. Met de juiste motivatie en instelling kun  je alles leren en jezelf veel verder ontwikkelen.

Ik ben erg benieuwd naar de volgende lessen bij Beeckestijn Business School. Aan de hand daarvan wil ik ontdekken welk onderdeel van Digital Marketing ik het leukste vind. Dit zal mij helpen bij de keuze van mijn volgende opdracht. Misschien e-mailmarketing bij Centraal Beheer of CRO specialist bij Zilveren Kruis? Ik ga het zelf ontdekken.