Hoe het Digital Marketing Talentship bijdraagt aan mijn persoonlijke groei

In maart 2022 ben ik begonnen aan het Digital Marketing Talentship van Achmea. Een persoonlijke overwinning, want solliciteren vond ik lastig. Het Talentship zag ik als de uitgelezen kans om me verder te ontwikkelen. Zowel persoonlijk als professioneel. Op beide gebieden had ik namelijk nog veel te winnen.

Het talentship bestaat uit 4 opdrachten van elk een half jaar. Die opdrachten mag je zelf uitkiezen en vormgeven. Daarmee neem je zelf de regie over je ontwikkeling en heb je heel veel vrijheid. Maar je bent niet alleen. Je hebt per opdracht een begeleider die je dagelijks op de werkvloer helpt, je leidinggevende die je door het hele talentship heen coacht en je mede-talents die je vrijwel wekelijks spreekt. Je hebt dus altijd een basis waarop je kunt terugvallen.

Gedurende het talentship word je uitgedaagd om buiten je comfortzone te treden. Dat betekent dat jij dingen oppakt waar je nog weinig ervaring mee hebt, of waarbij je je niet helemaal op je gemak voelt. Ik vond het bijvoorbeeld lastig en ongemakkelijk om te presenteren. In plaats van presenteren te vermijden heb ik mezelf uitgedaagd om tijdens een project een presentatie te geven aan de raad van bestuur van Achmea. Dat was spannend, maar na afloop voelde het als een overwinning. Door op deze manier nieuwe dingen te proberen en jezelf uit te dagen, ontwikkel je jezelf en groei je.

Mijn eerste opdracht was bij Centraal Beheer, waar ik werkte aan het door ontwikkelen van twee online tools van de autoverzekering. Tijdens deze opdracht heb ik op professioneel gebied veel geleerd over online marketingtools zoals Google Ads, Display ads en SEO. Op persoonlijk gebied heb ik geleerd over stakeholder management en agile werken. In een grote organisatie als Achmea is stakeholder management erg belangrijk. Binnen je opdracht zijn er veel mensen die door jouw werk worden beïnvloed. Belangrijk dus om ze op de hoogte te houden en ze bij je werk te betrekken waar nodig. Dat was voor mij even wennen omdat ik van een kleine organisatie kwam.

Nu ben ik bezig met mijn tweede opdracht bij De Friesland zorgverzekeraar. Hier werk ik binnen een innovatieteam aan het ontwikkelen van een CRM strategie voor een nieuw vitaliteitsplatform. Een uitdagende klus waar ik mezelf vaak tegen kom. Inhoudelijk werk ik veel met data, dashboarding en personalisatietools. Op persoonlijk vlak leer ik veel over innovatie en design thinking. Ik merk dat de overgang van een campagneteam naar een innovatieteam uitdagend is. Daar waar je binnen een campagneteam binnen een dag resultaat ziet van je advertenties, ben je bij een innovatieteam bezig met een strategie voor de komende 3 jaar. Dat betekent dat je veel verder in de toekomst bezig bent. Iets waarvan ik nog niet zeker weet of het bij me past. Maar juist door het te proberen, leer ik weer meer over mezelf.

Door mezelf te blijven uitdagen, hoop ik zo beter te weten wat écht bij me past en waar ik energie van krijg. Het Talentship biedt mij de kans om dit te ontdekken.