Eind januari heb ik de master Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Tijdens deze studie heb ik veel theoretische kennis  opgedaan op allerlei vlakken van marketing, van data tot branding. Hierdoor merkte ik dat ik verschillende onderwerpen leuk vind, maar nog niet weet wat ik het allerleukste onderdeel van marketing vind. Daarnaast was deze opleiding gebaseerd op wetenschappelijke theorieën, waardoor je niet heel veel praktische gerichte kennis opdoet. Toen ik het Digital Marketing talentship bij Achmea  tegenkwam, leek het me de ideale start van mijn carrière. Werken in diverse functies bij een mooie organisatie en tevens praktische kennis (en vaardigheden) opdoen die je meteen kan toepassen. Voor mij dé manier om erachter te komen welke onderdelen van marketing ik het leukst vind, waar ik goed in ben en waar ik me in wil verdiepen/specialiseren. De opleiding en coaching maken het mogelijk om mezelf in snel tempo te ontwikkelen.


Mijn naam is Iris Doldersum, ik ben 24 jaar oud en ik ga jullie meenemen in mijn verhaal. Begin maart was het zo ver, samen met 5 anderen ben ik gestart aan het Digital Marketing talentship bij Achmea. In dit talentship gaan wij drie keer een half jaar lang verschillende functies (met bijbehorende opdracht) op het gebied van marketing uitoefenen. Mijn eerste opdracht is een datagerelateerde opdracht bij Interpolis. Naast de opdrachten is een opleiding bij Beeckestijn Business School onderdeel van het talentship. Deze opleiding volgen wij samen met andere trainees, die bij een andere organisatie een talentship doen. In dit blog vertellen we allerlei dingen over deze opleiding.

Tot nu toe verloopt het talentship natuurlijk niet helemaal zoals gepland. Zo zitten we, net als de rest van het land, thuis. Het is wel gek om zo je eerste baan vanuit huis te beginnen, zonder dat je je collega’s hebt ontmoet. De opleiding is vanzelfsprekend ook digitaal. Inmiddels hebben we een aantal lesdagen gehad. Gemiddeld is dit 1 vrijdag per twee weken. Tot nu toe vind ik de afwisseling tussen werken en leren het leukst. Het is ook fijn dat de opleiding niet alleen gefocust is op ‘hard skills’, maar je ook helpt om ‘soft skills’ te ontwikkelen. De opleiding behandelt  allerlei vlakken van marketing, dus ik verwacht brede praktische marketingkennis op te doen. Daarnaast hoop ik dat de onderwerpen niet oppervlakkig behandeld zullen worden maar echt de diepte in gaan, zodat je hier veel van leert.

Een talentship is geen stage, soms wordt deze misvatting gemaakt omdat je aan het leren bent terwijl je werkt. Je bent gewoon aan het werk met de verantwoordelijkheden van een baan, maar met het voordeel dat je in hoog tempo erbij leert zodat je steeds beter wordt. Zorgt dit talentship voor een vliegende start? Het antwoord op deze vraag houden jullie tegoed voor later. In deze blog zullen mijn collega’s en ik je op de hoogte houden over de opleiding Digital Marketing talentship, onze ervaringen en nog veel meer leuke dingen!

Categories:

Tags:

Comments are closed