Digital marketeer

De krapte op de arbeidsmarkt is een bekend probleem. Veel bedrijven hebben moeite om nieuwe medewerkers te vinden. Zeker medewerkers met al een aantal jaar aan ervaring. Om een bedrijf meteen hogerop te kunnen tillen. Dus hoe kom je aan die digital marketeer?

Allereerst ontstaat bij mij de vraag waar is het idee ontstaan dat nieuwe collega’s al een bak aan ervaring moeten hebben om meteen bij te dragen aan je bedrijf. Is het omdat nieuwe collega’s die net zijn afgestudeerd, of willen doorstromen naar een nieuw vakgebied, nog veel moeten leren? Omdat ze naast de bedrijfsprocessen nog meer kennis nodig hebben op vakinhoudelijk gebied?

“Onervaren” in digital marketing brengt toch veel ervaringen mee

Hierbij wordt toch vaak een belangrijk ding vergeten: juist de frisse blik van nieuwe “onervaren” collega’s kan een extra boost aan je bedrijf geven. Dat iemand nog niet veel ervaring heeft op het gebied van digital marketing, wil niet zeggen dat hij of zij ook echt onervaren is. Ervaring is namelijk meer dan alleen kennis over een specifieke discipline. De ervaring op digital marketing groeit juist door het inzetten van eigen andere ervaringen. Met de frisse blik en ruimte voor eigen inbreng, kan je nieuwe collega zelf ervaring met digital marketing opbouwen. Nieuwe ideeën en nieuwe invalshoeken maken die ervaring alleen maar sterker. Door vaker stil te staan bij de huidige werkprocessen, ontdek je nieuwe mogelijkheden of richtingen om op te gaan met je bedrijf. Hiermee zet je die extra stap en til je je bedrijf naar een hoger niveau.

Win-win situatie voor jou en je digital marketeer

Maar ook bij starters is er een krapte op de arbeidsmarkt. Hoe zorg jij er dan voor dat die starter met frisse blik zich bij jouw organisatie aan wil sluiten? Op welke manier kan je jouw organisatie onderscheiden van andere organisaties? Kijk naar de wensen van je doelgroep. Zorg voor uitdaging, ontwikkeling en afwisseling! Zoals je eerder al kon lezen, bevinden veel van de starters zich op dit moment in de ‘gen-Z’ generatie.

Blijven leren is voor deze generatie een belangrijk aspect. Door deze starters een opleiding aan te bieden, trek je ze wellicht sneller naar jouw organisatie toe. Wanneer starters op zoek gaan naar het onderscheid tussen verschillende organisaties, springt die van jou er sneller uit! Hiermee vindt je dat onderscheid al die andere organisaties die op zoek zijn naar jong digital marketing talent. Een omgeving waarin een starter zich kan ontwikkelen, maar ook meteen nuttig kan maken. Want hierin zit ook een win-win aspect voor de organisatie. Die “onervaren” starter kan zichzelf in razendsnel tempo ontwikkelen tot een specialist op digital marketing vlak. Mét die frisse blik.

Haal jouw digital marketing talent binnen

Bij Beeckestijn Business School helpen wij jouw talent in 18 maanden te ontwikkelen tot een echte digital marketeer. Zodat hij of zij jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen. In het Digital Marketing Talentship komen alle facetten van digital marketing aan bod. Enthousiaste docenten uit het werkveld vertellen over hun ervaringen en delen hun kennis. Hiernaast gaan de talenten en docenten dieper in op cases binnen de organisaties van de deelnemende talenten. Zo doen zij hier relevante inzichten op die ze meteen in de praktijk toe kunnen passen. Tijdens de softskill- en coachingsessies ontwikkelt jouw talent zich ook op persoonlijk gebied. Met combinatie van praktijk en studie haal jij het juiste talent binnen voor jouw organisatie!

Nog geen talent gevonden? Ook daar kan Beeckestijn je bij helpen. Neem voor meer informatie contact op met het werving en selectiebureau Sqillzer.

Categories:

Comments are closed