Het is alweer langer dan twee maanden geleden dat we met collega’s op kantoor zaten. Grapjes te maken over het feit dat we straks massaal thuis gaan werken en studeren door het coronavirus. En hoe fijn dat gaat zijn.

Noodgedwongen is deze gedachte inmiddels het nieuwe normaal. We werken en leren nu al twee maanden thuis. Sommigen van ons hebben hun collega’s alleen nog maar virtueel ontmoet en worden op afstand ingewerkt. Thuis werken en leren is de nieuwe werkelijkheid.

In eerste instantie zagen we alleen maar voordelen; lekker lang in bed blijven liggen omdat we niet hoeven te reizen, Netflix op de achtergrond aan laten staan en tussendoor de wasjes wegwerken. Heerlijk!

Maar is dat wel zo fijn?

Want dan realiseer je je het: we zitten niet meer op kantoor. Of in een klaslokaal tijdens één van de lessen van het Digital Marketing Talentship. We zitten in de studeerkamer, aan de eettafel, op de bank of een ander plekje in huis. En met een beetje pech naast je drukke broertje, je bellende zus of je partner die de hele dag met zijn collega’s Skypet. Hét recept voor irritatie!

En zeg nou zelf: eigenlijk is het ook gewoon heerlijk om na een werk- of schooldag thuis te komen en welverdiend op de bank te ploffen en Netflix op te starten. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen.

Van uitdagingen naar creatieve oplossingen

Het grote verschil met thuis leren of werken vóór de periode van het coronavirus is dat je toen een keuze had. Je kon op kantoor werken afwisselen met thuiswerken. Vanwege deze crisis is dat niet het geval, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. En dat vraagt om een creatieve, super-digitale benadering. En dát geeft het Digital Marketing Talentship een nieuwe dimensie! Het online leren kent vele uitdagingen, maar met de juiste houding is online leren óók effectief. Zou graag iets meer lezen over deze nieuwe dimensie en de creatieve & digitale benadering. Ook omdat dit de titel is van deze blog (de nieuwe dimensie aan het talentship).

Onze tips:

  1. Sta open voor verandering en pas je aan
  2. Zorg voor routine
  3. Neem pauzes op vaste tijden
  4. Zorg voor voldoende interactie
  5. Zie het positieve ervan in

Maak er het beste van, want jij bepaalt nu hoe je later terugkijkt op deze crisis!

Benieuwd naar onze persoonlijke ervaringen over het Talentship? Je leest ze hier!

Categories:

Tags:

Comments are closed